home - dcterra - ons onderwijs - voortgezet onderwijs

Ons onderwijs

Voortgezet onderwijs

Terra biedt verschillende soorten voortgezet onderwijs. Leerlingen kunnen kiezen uit praktijkonderwijs, vmbo-groen en het Groene Lyceum.   

Praktijkonderwijs

Leerlingen die het beste leren door te doen en extra begeleiding nodig hebben, kunnen terecht bij het Praktijkonderwijs van Terra. Op het praktijkonderwijs krijgt een leerling veel praktijkvakken. Zo doen zij ervaring op en ontdekken zij wat ze echt leuk vinden. Wanneer een leerling een richting heeft gekozen, krijgen ze een passende stage. Ook helpt Terra de leerling om straks zelfstandig te kunnen leven en wonen. Na het Praktijkonderwijs wordt de leerling geholpen bij het vinden van een passende baan of een vervolgopleiding.  

Vmbo-groen 

Bij vmbo-groen leer je alles over natuur, dier, voeding en techniek. Terra biedt drie leerwegen aan: BB, KB en GL/TL. Bij Terra wordt niet alleen geleerd vanuit de boeken, maar juist ook veel buiten de school. Leerlingen gaan op pad, werken aan praktijkopdrachten en lopen stage. Terra is de school waar je denkt én doet. Voor vmbo-groen kun je terecht bij Terra in Assen, Eelde, Emmen, Meppel, Oldekerk, Winsum en Wolvega. 

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum van Terra is de andere route naar het hbo. In zes jaar haalt de leerling de diploma's vmbo GL/TL en mbo niveau 4 Retailmanager. Hiermee kan de leerling doorstromen naar het hbo. Het Groene Lyceum is de perfecte mix tussen theorie en praktijk. Leerlingen werken samen met klasgenoten aan projecten en gaan op stage om te ontdekken wat ze leuk vinden. Ook kiest de leerling een eigen leerroute met keuzevakken die bij hun interesses passen. 

Voor het Groene Lyceum kun je terecht bij Terra in Assen, Eelde, Emmen, Meppel, Winsum en Wolvega