home - dcterra - actueel - bezoek voorzitter mbo raad aan dcterra

Bezoek voorzitter MBO Raad aan DCTerra

Bezoek voorzitter MBO Raad aan DCTerra

Mboraad4

woensdag 22 mei 2024

Vrijdag 17 mei had DCTerra het genoegen om Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad te ontvangen. Na een welkom door Arwin Nimis, voorzitter College van Bestuur DCTerra en een inleiding over onze fusie, de samenwerking binnen DNA verband (samenwerking tussen DCTerra, Noorderpoort en Alfa-college) en de regionale opgaven voor Drenthe en Groningen, genoten we van een lunch verzorgd door de horeca-studenten van Drenthe College Assen. Tijdens de lunch bespraken we verder de gedeelde doelen en uitdagingen.

Vervolgens bezochten we de Sport en Beweegcampus in Assen. Hier werd de voorzitter van de MBO Raad bijgepraat door opleidingsmanager John van Apeldoorn, samen met studenten en docenten, over het proces naar een gezamenlijke opleiding.

We sloten de dag af bij Sunrise Stables, de manage waar de studenten van de hippische opleiding van Terra les krijgen. Hier presenteerden we de innovaties in onze hippische opleidingen en bespraken we de innovaties op het snijvlak van groen en grijs onderwijs, met als voorbeeld sensortechnologie binnen de hippische sector. We kijken terug op een inspirerende dag.